Loppisfynd

16.sep.2006 @ 13:23:55

Idag var det tidlig opp og ut på loppis! Torshov og Lilleborg skole arrangerte, og det var helt SYKT mye folk! Nesten sånn at det ble litt pes å være der. Orket ikke å lete gjennom haugene med klær med ørten albuer i siden, så det ble bare rask scanning.
Hovedmål var å finne litt stash til leiligheten, resultatet ble disse to blå stable-stolene i plast som jeg synes er verdt å ha rundt kjøkkenbordet. 50 pix for 2! I tillegg fant jeg noen peep-toe pumps med slingback til 5 kr. Røverkjøp!

Nå sitter jeg på skolen igjen, skal ha veiledning klokken 15:00. Back to work med andre ord.

Oppdateringer på mail

15.sep.2006 @ 15:39:50
Jess, nå har jeg fikset konto på Feedburner. Det betyr at dere kan "melde dere på" bloggen og få beskjed om oppdateringer på mail. Skriv inn e-mailadressen oppi høyre hjørnet der, så går du ikke glipp av noe!

Dagens vil ha?

15.sep.2006 @ 13:06:30
84212-326
Forsker-looken er hot som bare det, og med det kommer nerdebriller! Siggen trenger briller. Kanskje disse fra Prada funker? Det kuleste hadde vært å puttet glass i vintage-solisene mine. Det går an det, gjør det ikke? Tror jeg må ta en tur på Krogh Optikk til uka, gitt.

Apropos Viktor & Rolf

15.sep.2006 @ 12:44:49
...kanskje det er fra Kris Kross Viktor & Rolf har hentet inspirasjon? The return of the Bak-fram-trend!

Milano-guide

15.sep.2006 @ 12:32:07
Kompis Ingrid skal ut på tur snart - nærmere bestemt til Milano. Hun spurte meg om jeg hadde noen shoppingtips! Det har jeg egentlig ikke siden jeg aldri har vært der, men med internett kan en jo finne ut det meste. Sjekk ut:

// Tipsene fra leserne av Ytligheter

// Modell Malin Person sin Milanoguide
// Noen 2ndhand tips
// Eksklusivt kjøpesenter: Galleria Vittorio Emanuele ll
// Outlet-stores

Noen som har flere gode tips?

Dagens outfit

15.sep.2006 @ 12:08:43
84212-325Idag er en perfekt baggypants dag!

Jeans, Ijin Materials
Stripete Piké, Superdry
Hvit singlet, H&M
Sko, Adidas Kareems

En celeb som har gått fra baggypants til mer sofistikert stil er Avril Lavigne. Sjekk ut bildeserien av henne i nyeste Nylon. Her ser hun fresh ut! De plattform-skoene er forresten brukt flittig i diverse moteserier for tiden, de kommer fra Louis Vuitton.

Siggen loves...

15.sep.2006 @ 11:40:22
...trenchen fra Viktor&Rolf/H&M. Toppen med sløyfe på hadde jeg heller ikke sagt nei takk til! Nitrolicious har scannet inn fotoshooten som er publisert i nederlandske og svenske Elle.

Oslo Kulturnatt 06

15.sep.2006 @ 11:36:57
Jeg var ute på rangel igår, og mer rangel blir det nok idag også! Kulturnatt 06 arrangeres, og masse fine arrangementer settes igang i kveld og utover natten.

Oslo kulturnatt 2006 åpnes med en offisiell markering på Fr. Nansens plass foran Oslo Rådhus kl. 19. Deretter braker det løs med omvisninger, dans, musikk, film, teater, fortellinger, fyrverkeri og mye annet utover kvelden rundt om i byen.

DOGA skal en fyr i klassen min delta også. Fantastic Norway-gutta som er kjent for sin røde campingvogn skal stå på plassen og "skape spennende arkitekturdialoger med publikum. Flinkis!

Ellers er det utekinoer både på Kuba og i Tøyenbadet, og høstutstillingen bør også sjekkes ut! Last ned programmet her.

Trine: Før & Etter

14.sep.2006 @ 14:09:55
84212-324
Latterlig dårlig bildekvalitet, men dere ser ihvertfall litt. Se så fin hun er med kort hår!!

Dagens vil ha

14.sep.2006 @ 13:48:43
84212-323
Møtte nettopp Trine for en kaffe på skolen nå, hun hadde klipt seg kort kort kort! Skal poste bilde før og etter-bilde av henne litt senere. Fin veske hadde hun også! Vintage Gucci funnet på marked i Sveits(?) til 550 kr. Det kaller jeg et røverkjøp. Lite sannsynlig at jeg finner noe ala denne på loppiser i helgen, men en kan jo alltids håpe...

Dagens poll

14.sep.2006 @ 11:42:49
Designerkolleksjonene til H&M har jo medført ett hysteri uten like 2 høster på rad nå. Jeg sikret meg Karl Lagerfeld-kjolen ved en tilfeldighet høsten 2004 (skulle på jobb, stakk innom H&M og der hang den). Ifjor var jeg i Stockholm og ble en del av hysteriet på H&M-en i Hamngatan, som er den største. Blir svett bare jeg tenker på det. Alt ble revet vekk, og jeg orket ikke prøve noe. Kjøpte en genser og nøkkelring da, senere den store hvite skjorten og en jakke+genser til modern. Det kom påfyll opptil flere ganger, så det lønner seg kanskje å ha litt is i magen?

Står du i kø for Viktor & Rolf?
Ja, så klart!
Niks
Venter til hysteriet legger seg, og handler når påfyllingene kommer
Handler ikke på H&M
Se resultat

Viktor & Rolf for H&M

14.sep.2006 @ 11:12:15
Wohoooi! Sett av 9.november, da kommer kolleksjonen til Viktor & Rolf for H&M i 250 utvalgte butikker. 35 plagg for damene og 25 for herrene.

"It looks simple, but it never is with Viktor & Rolf. There are plenty of hidden
details for the wearer's private pleasure. Subtle and ingenious in a graphic and
very modern way",
sier British fashion editor Charlotte Stockdale.

Farger herrekolleksjon:
Svart, mørkegrønn, grått & off-white
Farger damekolleksjon: Skogsgrønn, bringebærrødt, svart, hudfarget og grått
Materialer: Ull og silke på kjoler, ull og angora på strikk, bomull på gensere og jeans.
Priser: samme prisnivå som Stella McCartney-kolleksjonene, dvs. litt dyrere enn vanlig H&M-pris.
Foto: H&M

Zaphari åpner i Bergen

14.sep.2006 @ 11:06:20
Herr Telle er en travel mann! Han kunne fortelle meg at Zaphari åpner filial i Bergen imorgen! Nærmere bestemt på Kløverhuset i 3.etg. De vil bl.a. ha disse merkene:

- http://www.drdenimjeans.com/
- http://www.hummel.dk/Company.aspx
- http://www.madsnorgaard.dk/
- http://www.umbrobykimjones.com/
- http://www.samsoesamsoe.dk/
- http://www.evisu.com/intro.html
- http://alexandermcqueen.puma.com/pindex.jsp

Lover veldig veldig bra. Alle bergenserne bør ta turen dit i morgen!

Dagens outfit

14.sep.2006 @ 11:00:14
84212-319Full H&M outfit idag, og leggings igjen. Må innrømme at det er veldig behagelig å gå i. Her ser dere nye hårfargen også, litt gulskjær enda, det gir seg nok etter ett par vask til og når etterveksten kommer litt.

Sjøgrønne leggings fra H&M
Svart oversized tee fra H&M
Urgammel trench fra H&M
Hvitt belte festet på
Veske fra ASOS
Plastpiloter fra H&M

Idag fikset jeg meg ny jobb, hurra! Etter jul blir det full praktikantplass på arkitektkontor. Tror jeg trenger det før jeg starter på diplomen til høsten(hovedoppgaven).

Nå må jeg nesten sette meg ned og jobbe. Vi har en gjennomgang på skolen klokken 14.30 og jeg har egentlig ingenting å vise fram. Nedenfor er et bilde som viser litt av det jeg har tenkt å gjøre. En form for installasjon på noen porter i lobbyen på skolen.

Slutt på dårlig stemning

13.sep.2006 @ 14:00:09
Føler det har blitt litt uggen stemning her den siste uka, med mye ufine kommentarer fram og tilbake angående nettblogg.no-problemet. Saken legges herved død! Jeg vil ha tilbake den gode, avslappede blogg-atmosfæren som ihvertfall jeg føler er her, selv om det går fort i svingene med innleggene.

For å komme i bedre humør anbefaler jeg at dere tar en kikk på dette bildet, eller leser denne artikkelen! Hehehe.

Konvertert sommerlook

13.sep.2006 @ 12:19:12
84212-318
Du trenger ikke putte skjortekjolene innerst i skapet enda. Jenta på bildet fra Stockholm Streetstyle gjør det enkelt og tar en lang cardigan/omslagsjakke over! Skjortekjolen hun har er den samme som jeg har i blå, kjøpt på ASOS. Nå koster den bare 50 spenn! For ikke å fryse på bena kan ballerinas byttes ut mot chunky boots fra Frye/Shopbop.com. H&M har et bra alternativ til cardigan - den koster 298 kr. (Den hun har på bildet kommer fra Indiska). Tightsene er fra shopaholic.se, det fine smykket i aquamarin fra Madebyme! Enkel outfit som passer perfekt i høst.

Foto: Stockholmstreetstyle/ASOS/H&M/Shopaholic/Shopbop/madebyme

TjallaMalla

13.sep.2006 @ 10:55:52
Så på Ytligheter at svenske butikken TjallaMalla hadde fått inn masse høstnytt. Jeg rakk akkurat ikke innom butikken når jeg var i Stan, og det angrer jeg på nå! Stikk innom webshopen og kikk, jeg kan ikke linke direkte. Modellen med krusete hår er faktisk en bekjent, Amelie heter hun. Hun var også modell for Åsa Westlund sin kolleksjon for TjallaMalla som kom i vår. (ÅW er designeren bak disse beryktede treskoene) Supersøt!

Hvis du går over til gutteavdelingen i webshopen, finner du en hel haug bilder av Simon, som også er en kompis. Han har bl.a. på seg en t-shirt fra merket Graniph, som har mange kule prints!

Dagens vil ha

13.sep.2006 @ 10:41:44
84212-317
Denne silketoppen fra Sofia/Shopaholic ser så behagelig ut! Fine detaljer med knepping nederst på armene og ned langs ryggen. 100 % silke og bomullsbånd i halsen. Shopaholic er den første butikken i Norden som tar inn dette italienske merket. Flere plagg kan du se her!
Foto: Shopaholic

Ipodilicious

13.sep.2006 @ 10:28:23
84212-316
Apple sine iPods skal ha kred for design og brukervennlighet, men holdbarheten til de små vidunderne er ikke akkurat å skryte av. Jeg har hatt 3 stk som har tatt kvelden iløpet av 2 år. Nå er de nyeste versjonene på plass! Nanoen har fått flere farger og kommer i opptil 8GB, og iPod Suffle er blitt enda mindre! Den "vanlige" er også blitt større og mer tilpasset avspilling av filmer. 80GB er den største. 1 stk ny iPod står på ønskelisten min!
Foto: Scanpix

Dagens outfit

13.sep.2006 @ 10:05:50
Stod opp med totalt feil fot idag, og surret rundt i en halvtime før jeg fant noe å ha på meg. Jeg er ikke akkurat et a-menneske. Tenkte først å gå med outfiten til høyre, men det funket ikke helt med ASOS-kjolen oppå jeansen. Ble litt klumpete? Endte opp med vanlig tee under:

Vinrød cardigan fra Cheap Monday, hjemmelaget t-shirt, nudiejeans, veske fra ASOS og adidas-sneakers.

Dagens vil ha

12.sep.2006 @ 14:36:14
84212-314
Acnes raggsokker står nok høyt på ønskelisten til endel fashionistas. Jeg kikket på de i Stockholm, de er tjukke som fy og koster 500 spenn. For et par sokker! Skal få mormor til å strikke til meg. Disse finnes i lilla, grått og sort om jeg ikke husker helt feil.
Foto: acnejeans.com

I samma bil

12.sep.2006 @ 12:59:05
Nå-er-det-slutt-på-sommeren-sang. Bo Kaspers orkester - I samma bil.

Jag behöver dig just nu, för mig finns bara du
För mig finns bara du, jag behöver dig just nu.
Om man somnar för en stund, tar det slut på en sekund
En silvergrå missil, vi sitter i samma bil.


Inspirerende tegninger

12.sep.2006 @ 11:58:29
Surfet litt rundt på Cool Hunting, og leste om illustratøren Hope Gangloff. Hun har godt grep om kulepennen! Ta en titt på tegningene hennes og legg merke til fargebruken. Inspirasjon til høstens outfits, med burgunder/grått/brunt/svart/blått i herlig kombinasjon. Hun åpner sin aller første separatutstilling i NYC nå til helgen.

Sneakersnytt!

12.sep.2006 @ 11:39:46
Hvite sneakers er blitt allemannseie, så kanskje det er på tide å finne noen alternativer? Et par herlige, småflashy, fargerike kicks er ikke å forakte:

// Nike Airstab Premium SP
// Nike Graffiti Court Force
// Reebok Ventilator Koyomi
// Gravis Artist Series
// Adidas Stan Smith Conf
// Crooked Tounges x Puma Clydes

Mens vi er inne på sterke farger, en smakebit av Kid Robot sin up & coming apparel line ser du på bildet til høyre der. Nice!

Babyphat Bling

12.sep.2006 @ 11:24:34
Kimora Lee Simmons' merke Babyphat går nye veier med tilbehøret i sin S/S 07-kolleksjon. Platina-grills på modellene var kanskje ikke det beste trikset? Noen fine plagg hadde hun hvertfall. Sjekk ut:

// Snekkerstil med denim & rumpetaske
// Brunbeige jumpsuit-jakke
// Sølv

Dagens outfit

12.sep.2006 @ 11:05:49
84212-313Tro det eller ei, idag går jeg faktisk i leggings! Kjøpte ett par sjøgrønn på H&M - tenkte at det kunne være greit å ha under lange, grå gensere. Synes dette fungerer ganske bra, selv om denne grå genseren ikke akkurat er den fineste. Som modern hadde sagt: Slaskegenser!

Grå lang hood: Stray boys
Leggings: H&M
Hvite tøysko: Din Sko
Blågrå veske: ASOS
Hvitt belte: Anne sitt

Ellers har det vært litt misnøye med min form for blogging her på nettblogg.no. Nå er problemet løst, da mine nye innlegg ikke lenger kommer opp på den listen som viser de nyeste innleggene. Bloggen blir den samme som før, siden det fungerer best for meg å poste på måten jeg gjør: kort og fortløpende. Hva syns dere?

Og jeg jobber også med å få den nye layouten til å sitte skikkelig. Det tar litt tid, bare...


Røde second-hand sko

12.sep.2006 @ 10:32:02
84212-312
Trodde jeg skulle ende opp med å handle mye grått i Sthlm, men det ble faktisk 2 røde ting! Den røde vesken som kostet 75 kr, og disse røde skoene. Kjøpt på Beyond Retro, kostet 265 SEK og er perfekte med grå raggsokker! Ikke er hælen spesielt høy heller, så disse kan brukes til hverdags. Merket er forresten Hush Puppies, så da er vel kvaliteten ganske god også!

STHLM outfit lørdag

11.sep.2006 @ 15:29:08
Tar med outfiten fra lørdag ettermiddag. Her ser dere Ninjabootsene litt bedre kanskje? De er faktisk gode å gå i, men det er bare tøysko med dårlig såle - så de blir slitt veeeeldig fort. Jeg har gått med de i 2 dager og en kan se det på sålen allerede. Kjipern!

Resten av outfiten var: Bukse er Cheap Monday, singlet er H&M, blå vest fra Cubus. Lyseblå denimskjorte fra H&M utenpå + kashmirsjal og skinnveske.

Hotshot: Freja Beha

11.sep.2006 @ 13:25:52
84212-305
Denne 19 år gamle danske jenta er et hett navn om dagen. Hun var covergirl på forrige utgave av Eurowoman, og også den siste utgaven av Cover. Nå ble hun også nettopp fotografert av The Sartorialist nå under NY Fashionweek. Fin stil! Her er ett backstage-bilde. Legg merke til palestinasjalet hun har på disse to bildene. Sånne selger de på Blammo nå i rødt og svart. Bildet over er fra Chloés visning i mars, da hun også gikk i dette fine antrekket.
Foto: Scanpix

Fan va nice #29

11.sep.2006 @ 13:02:05
Franske kompis Charline kommer ofte opp med bra ting på bloggen sin. Hollandske designgruppen Demakersvan har gjort mange spennende prosjekt, bl.a. dette blomster-gjerdet (Lace Fence). Utrolig fresht! Tenkte kanskje å bruke ideen som ett utgangspunkt for videreutvikling av skoleprosjektet mitt. Hver og en på kurset skal nå lage en installasjon på en site på skolen, og den skal være klar om typ 2 uker. Dårlig tid med andre ord.

Hårføljetong

11.sep.2006 @ 12:49:25
84212-304
Dagen før jeg dro fant jeg ut at jeg skulle bleke håret mitt igjen. Var keen på å få samme farge som hun på bildet her. (Mulberry-reklame). Nesten helt hvitt, askeblondt! Hjemmebleking/Striping har egentlig fungert helt fint på mitt hår før, og jeg tenkte at det hvertfall måtte nå, siden jeg hadde den naturlige hårfargen min. Sånn gikk det såklart ikke, det ble et ganske kraftig gulskjær- selv med to blekinger. Jeg gikk derfor til innkjøp av en sølv-shampoo som tok vekk det verste, men det er fremdeles ikke helt sånn jeg vil ha det. Håper det går seg til, hvis ikke blir det tur til frisøren. Igjen. (Beklager dårlig bilde, snapshot fra svenske Elle)

Dagens vil ha

11.sep.2006 @ 12:28:37
84212-303
Longchamp er mest kjent for disse veskene. For litt siden inngikk de samarbeid med Jeremy Scott, som designet denne reiseveske-serien for det franske merket. Veskene har trykk der det står This is not your bag og Fragile. PC-vesken hadde vært perfekt for meg. Pris? ca. 1400 kr.

Dagens outfit

11.sep.2006 @ 12:15:40
84212-302Jess, da er jeg tilbake i Oslo etter en fantastisk helg i Stockholm. Superfint vær, god stemning og hyggelige folk gjorde turen bra. Greide selvsagt å forsove meg på fredagen, så jeg måtte ta taxi i hui og hast til flyplassen. 610 spenn rett ut av vinduet. Fin start. Vel fremme på Gardermoen ser jeg da at flyet er kansellert, og at jeg ikke hadde trengt å stresse i det hele tatt! Uansett gikk jeg til gaten, og da drev de å fyllte opp flyet som gikk før mitt egentlige fly. Jeg spurte om det var plass, og jammen meg fikk jeg hoppet på det flyet. Ble litt forsinkelser der, så jeg landet omtrent på samme tid som jeg opprinnelig skulle.

Vel ute av flytoget springer jeg på Pressbyrån for å kjøpte Metrobilletter, og da ser jeg plutselig at visakortet mitt er forsvunnet Jeg friker selvsagt ut og springer tilbake til flytoget, der alle dørene er stengt. Heldigvis står det en ryddemann utenfor, og han kan fortelle meg at han har funnet visakortet mitt og at det ligger i informasjonsdisken. Flaks i uflaks x 2! En noe stressende start på oppholdet, men alt ordnet seg til slutt. Hoi!

Dagens outfit er mest nye ting:

Svart jumpsuit: H&M
Beige Sko: Ninjabootsene/Blammo
Grå raggsokker: H&M
Rød veske: 2nd-hand på Street


hits