OFW - detalj

18.aug.2006 @ 20:38:36
84212-253
Jeg har fått litt rare blikk når jeg har gått med hvite sokker i skoene i sommer, men bare se: det funker som bare det! Bildet er fra So Hee sin visning(som forøvrig var veldig bra).
Foto: Oslostil


Nyåpnet Fretex

18.aug.2006 @ 20:29:10
Idag var det gjenåpning av Fretex-butikken i Markeveien! De hadde fått samlet sammen mye bra der egentlig. Litt stivere priser enn vanlig, men sånn er det vel når alt er håndplukket til åpningen.

Jeg fikk kjøpt ett Kenzo-skjørt som funker som kjole. (Mulig det er en kjole i utgangspunktet, jeg er ikke helt sikker!) Det er mørkeblått med masse små hvite prikker og med hvite og røde rander nederst. Vanskelig å forklare, kan vise i morgen! Anne fikk med seg et par røde 50-talls sko med slingback+peeptoe. De hadde også hvite prikker. Nice!

Var og kikket på ett par visninger på OFW idag også. Moro å se Fam Irvoll sin, underholdende & lekent!

Dagens vil ha

18.aug.2006 @ 13:58:43
84212-252
Kompis Anne har vært på jakt etter svarte peep-toes en stund nå, og nå har de fått inn disse fine på Shopaholic! Chunky hæl, 3 ulike farger. Perfekt til outfits som dette! 890 SEK.

Fan va nice #24

18.aug.2006 @ 13:47:26
Dan23.com er en side du bør ta en tur innom. Fransk fyr med überkul stil. Se spesielt på watercolor-arbeidene hans. Herlige fargekombinasjoner!

Sjekk ut...

18.aug.2006 @ 13:13:23
...Hope-cravings-kjolen min var på plass på Hope sin visning på Modeveckan i Stockholm. Like fin på som på bildet!

Backstage på OFW - Eika

17.aug.2006 @ 18:30:00
Vibeke og Charlotte som har merket Eika debuterte på OFW i år, og jeg var så heldig at jeg fikk være med under forberedelsene på selve dagen. Det var utrolig gøy å se hvordan alt fungerte!
Viser derfor en ganske lang bildeserie av hvordan dagen foregikk fra klokken 11.30 til 16.30.
Bær over med dårlig bildekvalitet, det gikk fort i svingene her!


1. Møter Vibeke som har vært ute og handlet diverse sysaker + vatt for å stuffe den ene kjolen med. Bak henne henger alle plaggene i kolleksjonen.
2a. Kjolen som skal puffes opp!
2b. Et skjørt trenger også vattering for å se riktig ut. Charlotte i arbeid
3. Goodie-bagsene til de på gjestelisten er gjort klar. Håkki sponset med bok!
4. Modellene venter på at koreografiprøven skal begynne. Mens Charlotte ser at alt går riktig for seg, er Vibeke ute i byen igjen for å prøve å skaffe flere par sko til modellene. 50-talls sko med lav hæl og piptoe er ikke lett å få tak i! Underveis finner jentene ut at de har nok sko likevel.

5. Venting. De fleste modellene er allerede ferdig stylet på håret og sminket. 50talls-sveis, tykke markerte brun og knallrød glossy lebestift
6. Charlottes søster Therese er fotograf og dokumenterer alt som skjer.
7. Koreografiprøve i gang. Showet er 7 minutter langt, modellene må gå i riktig tempo for at alt skal klaffe.
8. De siste modellene sminkes, litt fram og tilbake med hvor mye farge som skal på brynene. Modeller og stylister springer om hverandre, nå er showet snart igang!


9. Siste finish på sminke og hår
10. Mye venting før vi slipper til i "prøverommet" igjen(rommet ble delt med jenta som hadde første visning, hun hadde herrekolleksjon, så det var til tider mye eyecandy der:)
Modellene har tidligere prøvd outfitsene og vet hva de skal ha på seg. Men det blir krise likevel, når det byttes litt om, og en bukse ikke passer på den ene modellen. Omrokkering på lister og outfits gjør at jentene blir meg og mer stresset. Ingen vet hvilke sko de skal ha, og det er bare kaos.
11. Samtidig skal plaggene dampes og gjøres fine før modellene tar de på seg. Daniel og Vibeke jobber på spreng med å få alt klart. Bukser skal legges opp, kanter skjules. Går mye i dobbeltsidig teip og sikkerhetsnåler. Noen av jentene går flere show, og har derfor minimal tid på å bytte på seg outfitsene.
12. Etter mye frem og tilbake er alle klare og den rosa kjolen vi puffet er tatt på. Klart for show! Plutselig mangler det ett par sko, og Charlotte friker nesten ut. Heldigvis ligger de bare gjemt under en haug med stash. Endelig er alt klart!

13. Showet er igang
14. Noen sitter og vurderer kolleksjonen ser det ut som. Alt funker perfekt, modellene gjør en kjempejobb - og jentene får stor applaus når de takker for seg på podiet.

Se hele kolleksjonen til Eika her!

OFW 2

16.aug.2006 @ 13:40:21
Her skulle jeg jo vært igår, men det rakk jeg ikke, dessverre! Side2 er nok raskere på oppdateringene enn jeg greier å være fremover, så følg med der eller på Oslostil / Hilde sin blogg.

Dagens outfit

16.aug.2006 @ 13:13:11
84212-235Jepp, sånn ser jeg ut idag:

Bukse, Cheap Monday
Hvit Singlet, H&M
Svart Singlet under, H&M
Sko, Nike AF1
Veske, Sophia Kokosalaki/La Redoute


Sitter hos gamle klassevenninne Tonje, var utrolig moro å se henne igjen. Hun har vært i Buenos Aires ett år, og nå skal hun også være i Oslo. Vi skalgjøre ett skoleprosjekt sammen i høst, så tiden går med til å legge framdriftsplaner og finne veiledere og i det hele tatt.

Blir mye planlegging og tilrettelegging og diverse i uken framover, i tillegg til at jeg skal få med meg litt av fashion-weeken. I morgen er det Eika sin tur, det blir moro!!!
På plass i Oslo

16.aug.2006 @ 12:53:36
På plass i Oslo nå, kom igår kveld. Det morsomme var at etter 5 minutter ute i gatene møtte på 2 kjendiser, 4 stk vi hadde sett på t-banen på vei opp til Grünerløkka, 1 kompis hjemmefra og 2 kompiser av lillebror. Liten by? Nå er det sånn at jeg ikke har konstant internett-tilgang, så det blir spontanblogging når jeg har sjansen!

Vanessa Rudjords favoritter

15.aug.2006 @ 15:50:14
Hilde som har bloggen FashionFiles, har satt igang noe meget bra - en "FashionFiles spør"-kategori, der hun intervjuer folk om stil og mote. You go girl! Først ute er Vanessa Rudjord, sjefsredaktøren i Costume. Les intervjuet her!

Testing: Natusan Holiday Skin

15.aug.2006 @ 14:30:59
84212-234
Mange har prøvd ut de nye tanning lotion-variantene som har kommet på markedet den siste tiden. Var faktisk brodern som fikk meg til å teste Natusan sin Holiday Skin. Når jeg kom hjemtil jul og traff han igjen var han brun som en nøtt, og jeg kunne ikke forstå hvordan han hadde fått det til. Geilo er ikke akkurat syden heller. Men joda, det var Holiday Skin Body Lotion det hadde gått mye av, og jeg prøvde den da, og har brukt den litt i sommer.

Jeg anbefaler ikke å bruke den i fjeset egentlig, jeg fikk masse urenheter i huden nesten med en gang. På kroppen funker den veldig bra hvis en er litt nøye med smøringen. Hvis du er litt slurvete, er det lett at det blir skjoldete. I starten får du en nice brunfarge som holder ganske lenge (meningen er at du skal bruke den hver dag), men det jeg merket etter et par tre dagers bruk er at det flasser av ganske fort igjen, og du blir seende litt skitten ut, fordi det går av noen steder og noensteder ikke. Sikkert best å bruke om vinteren, slik at du ikke mixer vanlig brunfarge + fake. Karakter? 3/5

Festival Streetstyle

15.aug.2006 @ 14:19:16
Style.com viser streetstyle fra Lollapalooza Music Festival i Chicago, og fra Siren music festival på Coney Island. Topp 5:

> Katrina Ford sine boots
> En drøm av en lilla kjole
> Svenskestil på disse gutta

> Mor & Datter med ulik stil.
> Utvasket Tee, gul shorts, skjerf i halsen. Det funker!

...ikke så nice: Jared Leto med de verste av de verste skoene, Crocs. Ufresht!

Dagens outfit

15.aug.2006 @ 13:39:13
84212-23284212-233

Jeg må bare vise dere denne kjolen før jeg drar. Dette er da mamma sin konfirmasjonskjole, som mormor har sydd. De kranglet godt om lengden, dere ser hvor kort den er! Uansett er den sykt fin, a-linjeformet, med gjennomsiktig stoff på armer og krage. Underskjørt er det også. Bare håper at modern var litt kortere enn meg når hun ble konfirmert, for å bøye seg ned i denne funker rett og slett ikke:D

OFW 1

15.aug.2006 @ 13:15:17
Idag braker det løs! Dørene til Posthallen åpnes klokken 17.00. Jeg er ikke på plass enda, men reiser til Oslo i ettermiddag, så det blir lite blogging i ettermiddag/kveld. Side2 dekket forresten Arne&Carlos sitt show på Doga i Oslo igår, les mer her. (Modellene hadde kort hår og greier, wooh!)

Litt mer I-D

15.aug.2006 @ 00:05:26
Hadde nettopp en post om I-D magazine, der photoshootene ofte er eyecandy. Lindsay Lohan dukket opp i det nyeste issuet, med intervju og bildeserie. Fin svart kjole, dristing posering. Se scansen her. Hvem som er på coveret av bladet er top secret ser det ut som. Lindsay er der foreløpig, men de flasher et annet cover på myspacen til magasinet. Noen som greier å se hvem det er?

Dagens vil ha

14.aug.2006 @ 23:24:19
84212-230
Apropos Hope. Siggen l o v e s kjolen Spok Dress fra F/W 2006 kolleksjonen. Hope er et svensk merke det er verdt å ta en ekstra titt på. Det er designerne Ann Ringstrand og Stefan Söderberg som står bak, de lanserte sin første kolleksjon høsten 2001. Hope sine klær kan karakteriseres som low key, clean, raw and authentic. I Norge selges Hope foreløpig på Ambiente cc Vest, Tatler og Tatler Paleet i Oslo.
Foto: hope-sthlm.com

Vice / Style at STHLM kick of Party

14.aug.2006 @ 23:04:06
84212-231
Ikke bare i Oslo det skjer ting i helgen. I Stockholm er det storfest på lørdag med Vice/ Style at STHLM' kick of Party & Rookies opening party. Det er gratis, så de som tilfeldigvis er i Stan må prøve å skaffe seg en billett! Det er vel egentlig starten på Stockholms Modevecka som er fra 21-26 august. Imorgen har Whyred visning også, og Carin Wester og Hope på onsdagen. Håper de er kjappe med å vise kolleksjonene på nettsidene!

Fine føtter

14.aug.2006 @ 17:31:40
Dette skulle jeg jo gjort FØR sommeren, men jeg leste nettopp et tips for å få babymyke føtter: smør inn føttene med rikelig med olje, ta plastposer rundt + ett par sokker og sov med det over natten. Må testes!

3 x jumpsuit + dagens poll

14.aug.2006 @ 16:37:47
I helgen var 3 stk celebs out and about med samme type plagg:

1. Nicole Richie
Grå med blonder + Louboutin-wedges. Her er hun i en annen type med fin rygg fra Karen Zambos.
2. Paris Hilton
I Johnson sin versjon + rødt tilbehør. Hva skjer med å ha beltet oppi der egentlig?
3. Jessica Simpson
Svart kjoleshorts med skuldre, knepping foran & tynt belte. Finest av de tre, syns jeg! Bildet vedsiden av viser henne under MTV-showet TRL i juli - da med stripete fløyels-jumpsuit.
Foto: Scanpix

Hvem er finest i jumpsuit?
Nicole i grått
Nicole i svart
Frøken Paris
Jessica i svart
Jessica i striper
Se resultat

Plastpiloter

14.aug.2006 @ 16:16:10
84212-227
Wohoi! En av fordelene med å være hjemme, er at det finnes verktøykasse! Disse plastpilotene kjøpte jeg på H&M i februar, helt til jeg i mai engang mistet den ene skruen slik den ene stangen falt av. Idag fikset jeg de lett som fy, tok en skrue av ett gammelt par og vips, så er de som god som nye. Litt Miami Vice stil over de, glassene er fadet speil. Nice!

Frk.Bradshaw-stil

14.aug.2006 @ 12:25:18
Kan nesten ikke klage på stilen til frk. Bradshaw. På HBO sine sider har de samlet sammen de ulike "lookene" til Carrie, så du kan se litt av hva hun har hatt på seg gjennom serien, og hvem designerne er. (I love this outfit). Eyecandy for fashionistas, med andre ord!

Igår så jeg forresten Failure to Launch med SJP og Matthew MacConaughay. Den var jo ikke akkurat en innertier, men det var derimot sveisen til Sarah Jessica(og den hvite kjolen)! Hadde jeg hatt litt fall i håret, hadde dette vært en klar vinner. Syns også fargen er veldig fin, eller hur?

Dagens outfit

14.aug.2006 @ 12:16:26

84212-225Jeg leitet jo etter en stor rød genser når jeg var i Stockholm for en mnd siden, men fant ingenting egentlig. Heldigvis kaster ikke modern alle gamle klær, så når jeg snoket litt i skapet hennes fant jeg denne store, røde genseren som passer perfekt i høst. Varm, passe lang, passe stor. Prøvde med belte på, men da ble den litt klumpete, så jeg tror jeg kommer til å bruke den uten.

Rød genser brukt som kjole, mammas gamle
Støvletter kjøpt 2ndhand på Street i Sthlm


Dere får en close-up av støvlettene, de er råfine, kostet meg bare 300 spenn. Patchwork-detaljer på sidene i litt mix av gull/bronse/brunt. Veldig fine med lange grå sokker oppi!


Lyxig 2nd-hand...

13.aug.2006 @ 21:31:19
...kan du nå finne på nylanserte baqstage.se. Ikke sånn sinnsykt utvalg der, men det tar seg vel opp! Svenskene ligger som vanlig langt foran, også på nett-shopping. For å nevne noen: Shopaholic, Zoovillage, Bubbleroom & Mint&Vintage. Eneste norske jeg vet om sånn på sparket er Mintstore, men det ser ut som den er ganske så forsinket. En stund siden 17.juli:D

Åh

13.aug.2006 @ 21:06:33
...akkurat nå misliker jeg blogsoft sterkt, serveren deres er så ustabil at jeg holdt på å miste hele den forrige posten. Heldigvis var jeg føre var og lagde backup. Å miste noe du har sittet og holdt på med i ca. 1 time er s u r t.

Hundetannilicious

13.aug.2006 @ 20:58:34
84212-223
Comebacket til 60-tallets hundetannsmønster er en av formen for ruter vi kommer til å se mye av i høst. De fleste har vel sett den korte jakken på H&M? Og den søte jenta med hatten? (også H&M) Surfet rundt idag selv og fant litt andre saker som kan inspirere. Jeg er mest keen på et skjerf, fikser ikke for mye mønster!

På collagen er leggingsene fra ASOS, omslagskjolen fra Dororthy Perkins, miniskjørtet fra TopShop, svarte yndlingsstøvletter til svart/hvitt-looken fra Tara Subkoff/Shopbop.com, jakken er fra Urban O, det samme er slippersene. Bøttehatt og skjerf fra Fashion-bag.com. Inni polariodrammen er et bilde fra 1958 - classy!

Inspirasjon:
> Japanske jenter med hundetannsoutfit
> Urban Outfitters sitt utvalg
> For gutta: hundetanns-slips kan kanskje være noe?
> Houndstooth-streetstyle i Sthlm
> et par hundetann-All Stars for de kresne

Foto: Scanpix/Urban Outfitters/Asos/Dorothy Perkins/TopShop/Shopbop/Fashion-bag.com

Pakking pakking og atter pakking

13.aug.2006 @ 19:46:29
84212-222
Nærmer seg flyttings til Tigerstaden, og da er det jo pakking som igjen gjelder. Har bodd i en bag i hele sommer, og det blir å gjelde i 2 uker til. Leilighet er fikset, men det er ikke innflytt før 1.september. Så det blir "ferie" i Oslo i ett par uker og dermed må bag pakkes igjen. Skal avklare litt angående studiesituasjon til høsten osv, hooke opp med gamle kompiser og selvsagt få med meg litt av Oslo Fashion Week. Elle.com har en pakke-guide, mulig jeg bør se litt på den. Ender alltid opp med å bruke ca. 17 % av det jeg tar med meg når jeg drar på tur.

Girl power

13.aug.2006 @ 14:32:49
Her finner du listen over de 8 mest innflytelsesrike moteredaktørene. Anna Wintour er selvsagt på plass(les hvordan dagen hennes er her), sammen med 7 andre flinke damer. Ingen menn på listen, gitt!

Dagens vil ha

13.aug.2006 @ 13:27:26
84212-221
Åh, denne genseren har jeg siklet lenge på. Bildet er hentet fra Facehunter(lenge siden), og på genseren er det tegning av en gråtende Kate Moss. Det er Lovisa Burfitt, en svensk designer basert i Paris, som har laget den. Hun har en fantastisk strek, her kan du se litt mer av tegnestilen hennes. Hun er født i 1973, gikk på motelinjen på Beckmans og har bl.a. jobbet for Elle Australia, Café, Costume og H&M. Lovisa selges på Jus i Sthlm, og genseren med Kate Moss på koster typ 995 SEK. Se høst06-kolleksjonen til merket hennes, Burfitt, her.

Boyfriend-jeans

13.aug.2006 @ 13:05:35

I gamlebloggen skrev jeg for en stund siden om at trenden med stuprør/skinny jeans snart var over og ut. Det er "boyfriend-jeans" som er det store nye ifølge moteekspertene sier femalefirst.co.uk. Boyfriend-jeans = jeans med løsere fit, rettere ben og høyere liv. Les mer her. Ser ikke ut som om det blir helt med det første, da men. Uansett, sjekk Keira Knightley her med herlig avslappet stil i hvit singlet og loose-fit jeans. Og sjekk jenta fra Oslostil, også med baggy jeans. Bare å bøffe buksa til kisen deres, jenter!


hits