Etno, baby

26.jun.2007 @ 12:00
Afrikaprints i fjor, World Music prints i r. Griner litt p nesa nr jeg tenker p det, siden world music ikke akkurat gir meg fantastiske assosiasjoner. Under er en "guatemalsk kaftan" fra Kate Moss kolleksjonen til Topshop, jeg er litt usikker p om jeg liker den eller ikke. Forelpig holder jeg meg til litt roligere 80-talls/afrikaprints. Men digger du jungeltelegrafen, digger du sikkert dette ogs. Haha. Verdens verste program..wooh!

World-music inspired outfit? Oh well.

84212-1337
Foto: topshop.com

Hmm

20.jun.2007 @ 21:08
....American A. lanserer straks high-waist, glitrende hotpants. Og ogs en i lakk. Der gr grensen min ass...

Frynsefaen

26.mai.2007 @ 17:13
...det snakkes mye om frynser om dagen. P jakker, p vesker, p sko...N har jeg leita litt rundt, men jeg finner ikke et eneste eksempel p noe med frynser som ser bra ut.

En is til den som greier finne noe fint med frynser!

Turn-off

23.mai.2007 @ 19:35
...og der var det dax ta farvel med gule strmpiser. Svettebnd derimot, det kan vi like.

84212-1229
Foto: lastnightsparty.com

Beachwear

16.mai.2007 @ 13:43
Guttene blir vel ikke akkurat fra seg av beundring om en tropper opp snn p stranden i sommer, men det er vel i bunn og grunn ikke de vi kler oss for eller hur, girls? Mer pkledd enn avkledd er det store fokuset i r, dvs. badedrakt. Jeg tror jeg holder meg til bikini siden jeg vil bli brun flest mulig steder, men denne looken som er knipset fra nyeste costume er ganske snasen. Shortsen er fra Jenny Hellstrm, badedrakten fra Wolford. Dropper du skjermen og beholder hestehalen er du p g.

84212-1201

Fluokids

10.mai.2007 @ 21:50
Jeg spiste lunsj med fine Therese i parken idag, og hun fortalte at hun s p Lydverket i gr. En ny elektronikablge er kommet. Det er 1980-generasjonen som n har ftt opp ya og str og danser i timesvis med crazy outfits og glowsticks og nrdebriller og ser generelt litt trasha ut. Typ Cory Kennedy. Jeg kan ingenting om musikk, men det skal visstnok vre endel bra og mye av det kan du finne p den franske musikkbloggen Fluokids. Neontrenden har nok ftt sitt comeback mye p grunn av denne blgen ogs. Therese spr at blgen(bde musikken og moten) dr i lpet av sommeren. Blir morsomt se...tviler p at jeg str med glowsticken i hnda og arma i vret i en lagerhall p Grnland i august hvertfall. Haha. Face Huntern har forresten vrt p et Fluokids-party og knipset, de bildene ser du her.

PS: Jeg leste gjennom denne teksten et par ganger etterp, og den kan mistolkes litt. Det er ment kun som en konstatering av trenden ifh til musikken, ikke som om jeg nettopp "oppdaget" det. Eller noe snt. Hehehe.

84212-1178
Foto: fluokids.blogspot.com

Hst

24.apr.2007 @ 18:14
Surf p Bon Magazine, kei? Det er s bra som det kan bli. Under er et snapshot fra en av moteseriene, og selv om dette er tilbehr kan du godt bare legge fargetonene i bakhodet. Grtt er en hit, men jordfarger er et bra alternativ. Fint, ja. Minner om Chlos vrkolleksjon. Vi er s treige uansett, hst eller vr spiller ingen rolle.

84212-1120
Foto: bonmagazine.com

Gult gult

20.apr.2007 @ 09:35
Jeg er s trtt at jeg ikke vet helt hvor jeg skal gjre av meg. Godt det er fredag. Det er et eller annet med gule strmpiser fortiden. Jenta i midten er forresten fine Modeflickan, og hun til hyre er Emma som var med i Top Model Sverige i fjor.

84212-1100
Foto: facehunter.blogspot.com/stockholmstreetstyle.feber.se

Jeeeeeans

28.jan.2007 @ 21:42
Fikk en foresprsel om ssen jeans som var hot hot hot for tiden, s jeg smekket sammen en liten collage for anledningen. Veldig kort kan det sies at............ hyt liv kommer til holde lenge, 70-tallssnittet er en favvo, velg en lys bltone evt. en klarbltt og hold deg unna de superskinny jeansene. Steinvasket 80-tallslook er et alternativ, og som nevnt tidligere; smbaggy boyfriendjeans, Levi's 501/555 er najs. Rull opp buksebeina nr varmen og vren kommer....... Hva er din favoritt?

Jeg sverger til....
Skinny jeans
Baggy jeans
70-talls med sleng og hyt liv
Vanlige med bootcut
Andre typer jeans
Jeans er oppskrytt, skjrt & kjole er greia!
Se resultat


84212-814

Her ser du: Kate M i en baggy variant med hyt liv, gr jeans fra Filippa K og lysebl fra Acne. Nederst til venstre ser du stenvasket fra Cheap Monday, smbaggy fra Acne, fin blfarge fra CM igjen og en baggy variant fra Levi's.

Foto: filippak.com/acnejeans.com/caliroots.se/zoovillage.se

Skulderpoll

01.jan.2007 @ 14:24
Style.com setter fokus p one-shoulder-looken som er blitt vist i mange varianter i vrkolleksjonene. Selv er ikke jeg s glad i skrskjrte topper/kjoler ala de p bildene under (jennie kayne og balenciaga).
Vi tar en liten poll p det, dere:

Hva tror du om bar skulder?
Love it
Hate it
Frankly, my dear, I don't give a damn!
Se resultat


84212-711
Foto:Style.com

80/90-talls

25.des.2006 @ 16:38
Mamsen ligger og sover etter å ha forberedt en super julefrokost. Benyttet derfor sjansen til å snike i skapet hennes! Hun var/er en racer på symaskinen og heldigvis har hun hatt vare på endel av tingene hun sydde på 80/90-tallet. Check it out:

Bilde 1+2: Lang singlet/kjole med grafisk mønster + sprayeffekter i rosa/blått/svart. Sykt harry, sykt kul. (Denne har hun også en bukse til, men den er drøy.)
Bilde 3: Buksedress med trykk-knapper oppe på skuldrene. Den er litt uformelig, men med belte på kan den kanskje funke? hva tror dere?
Bilde 4: Jeg husker at modern brukte denne t-shirten masse. Den er fantastisk kul! Kan nesten brukes som kjole også, selv om splittene i siden går litt høyt.

84212-694

Glitter og stas

30.nov.2006 @ 17:31
Det glitrer som fy i moteverden for tiden. Sofia Coppola fikk oppmerksomhet for sin stripete glinsekjole, French Connection har kopien(til høyre) som så mange har nevnt før meg. Det funker å dra den ekstra langt med paljetter overalt. Kjolen i midten er fra Chloé, den til venstre er fra Foley for Foley + Corinna. Uglene er nevnt før, på Urban O har de et fint et i sølv/svart. Skjerfet er fra Burberry Prorsum, skoene + veska er fra ASOS. Den glitrende nålen har de på H&M. Yes!

Fashionfiles hadde også en post om glitter/paljetter for litt siden. Check it out!

84212-593
Foto: shopbop.com/asos.com/hm.com/net-a-porter.com/urbanoutfitters.com

Neoooon

29.nov.2006 @ 12:13
Skapet er fullt av hvite t-shirts for tiden, og nå begynner jeg å bli litt lei! Om nye skal innskaffes er jeg keen på å ha noen l knæsje farger. Neon er fresht. Nedenfor ser du rosa Pink Lips fra Married to the mob,  gul face-singlet fra Bodagan,  og blå Married to the mob Lil Kim tee.
 84212-583
Foto: wesoldout.com/caliroots.se

Sokkelicious

26.nov.2006 @ 18:41
I pakken fra ASOS var det bl.a. de sokkene du ser under. Fin burgunderrøde kneehighs med sløyfedetaljer. Vurderte et lite sekund de med nagler (nagletilbehør er på vei tilbake ja), men det ble disse. 36 kr er billig!

84212-569

I tillegg fant jeg et par eksempler på the Satrorialist hvordan sokkene kan brukes hvis en har andre sko en støvletter. Fint ja!

84212-568
Foto: thesartorialist.blogspot.com

Gold diggaz

24.nov.2006 @ 19:31
Gull ser ut til å seile opp som storfavoritten når det gjelder farge på julekjoler. Gir seg ikke denne gullfeberen gitt. Jeg er ikke like begeistret for gull når det kommer til klær - men hadde jeg fått denne kjolen fra Cacharel i fanget hadde jeg ikke sagt nei takk. Jeg liker den type skjæring med v-hals, markert liv og lengde til knærne. Men mulig jeg hadde valgt den svarte varianten uansett. Haha. Får holde meg til gull rundt halsen.

84212-565

Lommeur

13.nov.2006 @ 22:11
84212-519
Faller du ikke for Casioklokke-bølgen bør du kanskje ta en tur til morfar og spør om han han har et lommeur liggende på lur. Ha det i lomma eller som smykke rundt halsen, så slipper du å tenke på mer tilbehør. Har du ikke et familieklenodium, let på ebay og på loppis.

Ur er et ord jeg ikke har brukt på år og dag, gitt. Hehehe.

Flettelicious

05.nov.2006 @ 22:55
84212-491
Har letet litt etter en genser i samme stil som vesten på bildet over. Hentet fra Ingvild sin blogg, og kommer fra danske Samsøe & Samsøe, kjøpt på Zaphari i Bergen. Benhvit, fin fletting, stor knapp. Så fin!

Hvis du er glad i flettelooken har de også en laaang grå tykk ullvest på H&M dame med flettedetaljer i utringningen. Jeg kjøpte den nesten. Ellers kan du kikke på ASOS, de har bl.a. fått inn luer og vanter.

Redilicious

26.okt.2006 @ 10:23
84212-451
I dag savnet jeg skikkelig noe rødt i garderoben. Jeg tror faktisk ikke jeg har noe rødt i det hele tatt, foruten om en Nike treningsjakke. Tok meg tid til å surfe rundt på shopbop.com og fine tre fine røde ting:

1. Stripete babydoll-kjole fra Ella Moss. En mygg hvisket meg i øret at stripene kommer igjen til våren, om enn ikke i så stor grad som ifjor. I love striper uansett.
2. Fashion.Faux.Pas og FashionFiles har begge varslet return of sporty stil. Passer meg bra. Ermeløs hood fra L.A.M.B
3. Skjerf med lommer fra Marc by Marc Jacobs. Så fint da!
Foto: Shopbop.com

Hst/vinter-jakker poll

23.okt.2006 @ 22:49
84212-440

Jess, det begynner bli smkaldt og kjipt vr. Jeg har ikke gtt til innkjp av noen vinterjakke enda, men en fin parkas hadde ikke vrt forakte. Ovenfor er 8 plagg (nesten) representert, ikke alle er like fine, men dere skjnner greia. Jeg vil vite hvilken type dere gr i!

Hvilken jakke satser du p holde varmen med fremover?
Parkas
Trench
Boblis
Kort med 3/4 ermer
Pels
Allvrsjakke (Goretex of course)
Strikkegenser
Jeg er s hot at jeg ikke trenger jakke, jeg!
Se resultat

Strikkelicious

16.okt.2006 @ 18:50
84212-405
Tenkte å blogge om denne genseren med 60-tallsmønster for en stund siden, men så glemte jeg det helt. Kommer fra Whyred. Husket på den igjen når jeg så dette bildet på Sthlm Streetstyle. I love it! Fram med mariusgenseren people!

 
Anne har 2 stk hjemme i Sogn, skal prøve å få hentet de i løpet av et par uker. (Eller kanskje jeg skal strikke meg en selv, jeg kan faktisk strikke. Det får ble et romjulsprosjekt tror jeg) Samme frøken kunne også fortelle at de har en på Zara også, grå med hvite snøfnugg/stjerner. Only har forresten en alternativ versjon: check it out.

...eller kanskje jeg skal dra fram den gode gamle OL-genseren. Og ha hvit pologenser under. Those were the days!
Foto: Café.se/Oscar Falk

Humor

28.sep.2006 @ 20:29
84212-365
Som Fashion.Faux.Pas nevnte i en kommentar, er fjes-trykk blitt en slager. Wood Wood sin er fin, det er også denne fra Schwipe! Skrev litt om det australske merket i gamlebloggen, og FFP hadde nettopp en post om det i bloggen sin, så da måtte jeg bare surfe det opp igjen. Og jajamen, der kom det opp en fet tee.  Åh jeg tror jeg skal lage meg en øyne-nese-munn tshirt til helgens kalaser. Sjablong + tee + tekstilfarge. Enkelt!

Pannebnd

27.sep.2006 @ 13:09
Burberry Prorsum kjørte modeller med svarte og grå pannebånd i Milan nå. Det kan vi like! (Inspirert av vår alles Bjørn Borg?) Hodeplagg var også fokus i Prada sin kolleksjon, hårbånd/luer i shiny materiale.

Nicole Richie en stor fan av Rambo/bandana-looken, noe som BIBA viste nå i sin SS07 kolleksjon også!
Kanskje jeg skal prøve det en dag. Er ikke helt fornøyd med håret for tiden, nei.

Handlenett

26.sep.2006 @ 14:30
Jeg blogget om canvas-bager i gamlebloggen i slutten av mai en eller annen gang, og har ikke helt sluppet tanken på å lage en kul en selv. Dette var det jeg skrev da:

Modern, du må for all del ikke kaste alle de tøyveskene du har. Du vet de du bruker til å ha varer oppi når du handler på butikken fordi du ikke vil kjøpe flere plastposer. Canvas-bager/Tote-bager er cool! Charline har den fresheste av alle, men chanelveske-trykk på. Denne har også sin sjarm. Det geniale er at det er hur lett som helst å fikse en selv! Kjøp en blank en eller sy en selv, så fikser du ditt favvo-motiv på. Spray, lag en stencil eller kjør på med transfertrykk. Jeg tror jeg skal lage men en med ung Wencke Myhre på. Hun er min helt!

Siste nytt innen handlenett: Tyske kunst-tidsskriften Monopol har sammen med klesbutikken F95 invitert en gjeng kreative sjeler til å lage sine egne versjoner/trykk. Nå ligger de ute for salgMonopol sine sider, og kan også kjøpes på F95 i Berlin. Du som skal dit, gå innom den sjappa!

Bl!

24.sep.2006 @ 01:41
Blå er en farge vi kan like! På mandag eller tirsdag blir det forhåpentligvis litt shopping, og da tenkte jeg å få litt flere blå plagg i garderoben. Ser at det har hopet seg opp med hvite topper, som verken fungerer bra med gulskjær-hår eller halvgusten vinterhud. Noen favoritter:

Streetstyle:
// Erica Sandelins småromantiske topp med hvit knapperad og høyt liv
// Høstgenser fra H&M
// Blågrå kjole
// Ruter med blått

Noen celebs:
// Rachel Bilson i blågrå herrebukse & blå Tee
// Lohan i blå cardigan
// Eleanor Ylvisaker i blå kjole (what? Ylvisåker er Sogndalsnavn!)
// Zooey Deschanel

Blå-cravings:
// Pologenser fra ASOS (ikke helt blå, men...turkisblågrønn)
// C&C California Pamela Top
// Skinnjakke fra Dagmar
// Badedrakt/Bikini fra Tönt
// Mike & Chris kort jakke

Dagens poll - hstfarge!

29.aug.2006 @ 13:04
Grtt er den fargen som har ftt mest oppmerksomhet ifh til trendfarge i hst og det er en sikker vinner. Men andre farger er ogs fint, jeg har ftt litt sansen for svart igjen, og er ogs veldig fornyd med ha funnet igjen den brune jakken til modern. Hvordan er det med dere, satser dere p grtt eller hur?

Yndlingsfarge i hst?
Grtt
Svart
Marinebltt
Brunt
Grnt
En god mix!
Se resultat

Jeans jeans jeans

28.aug.2006 @ 14:49
Ida Gullvåg lister sine 10 høstkjøp på Side2. På bildet til venstre har hun fine bukser! De er fra H&M og billigvariant av Acnes Tube modell. Skal visstnok være ett knallkjøp! Selv er jeg keen på Tube Cash-modellen. Svart, høy i livet, rett i bena.

Tror kanskje ett par Svensson-jeans kan være noe for gutta boys. Cleane, mørke og fine.
Og om dere først skal gå til innkjøp av en svensk bukse, så er det jo gøy å ha et merke som ikke alle andre går i. Svensson er nemlig tidligere eventbyrå, og nå driver de med magasin og  jeans som "är skapat med övermycket själ och vill ge dig mod att med övertygelse förverkliga dina drömmar." Se flere bilder fra Rookies-visningen her.
 Foto: Pål Weaver/Side2.no

Hst-look

26.aug.2006 @ 22:50
Sånn vil jeg gå i høst. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig kom jeg i høstmodus! APC har utrolig mye fint...skal på leit etter de skoene. Tror faktisk ikke det blir noe ankelboots på meg likevel, jeg.

Hst-mote for gutta

22.aug.2006 @ 14:11
Manolo.se har tatt en liten runde og spurt ulike butikker hva som er trendene i høst for gutta. Les mer her. Strikkede plagg er en vinner! (Og jammen dukket det ikke opp en kompis i artikkelen også)

Oversized

21.aug.2006 @ 17:00
Ja vi liker ting når de er litt store:

> sjekk ut frk fashion.faux.pas sin blogg, der har hun en video fra Stella McCartney sitt FW 07 show.
> oversized med mønster fra HEL-Looks, designeren heter Marjon Pejoski
> Carin Wester sin SS 07 kolleksjon, sjekk ut de blå buksene: Nice!!

Hundetannilicious

13.aug.2006 @ 20:58
84212-223
Comebacket til 60-tallets hundetannsmønster er en av formen for ruter vi kommer til å se mye av i høst. De fleste har vel sett den korte jakken på H&M? Og den søte jenta med hatten? (også H&M) Surfet rundt idag selv og  fant litt andre saker som kan inspirere. Jeg er mest keen på et skjerf, fikser ikke for mye mønster!

På collagen er leggingsene fra ASOS, omslagskjolen fra Dororthy Perkins, miniskjørtet fra TopShop, svarte yndlingsstøvletter til svart/hvitt-looken fra Tara Subkoff/Shopbop.com, jakken er fra Urban O, det samme er slippersene. Bøttehatt og skjerf fra Fashion-bag.com. Inni polariodrammen er et bilde fra 1958 - classy!

Inspirasjon:
> Japanske jenter med hundetannsoutfit
> Urban Outfitters sitt utvalg
> For gutta: hundetanns-slips kan kanskje være noe?
> Houndstooth-streetstyle i Sthlm
> et par hundetann-All Stars for de kresne

Foto: Scanpix/Urban Outfitters/Asos/Dorothy Perkins/TopShop/Shopbop/Fashion-bag.com

Boyfriend-jeans

13.aug.2006 @ 13:05

I gamlebloggen skrev jeg for en stund siden om at trenden med stuprør/skinny jeans snart var over og ut. Det er "boyfriend-jeans" som er det store nye ifølge moteekspertene sier femalefirst.co.uk. Boyfriend-jeans = jeans med løsere fit, rettere ben og høyere liv. Les mer her. Ser ikke ut som om det blir helt med det første, da men. Uansett, sjekk Keira Knightley her med herlig avslappet stil i hvit singlet og loose-fit jeans. Og sjekk jenta fra Oslostil, også med baggy jeans. Bare å bøffe buksa til kisen deres, jenter!


Overall + dagens poll!

11.aug.2006 @ 15:06
Sjekk ut denne jenta, knipset av the Sartorialist. Seler har vært poppis i hele vår & sommer, og det blir vel å henge igjen fram til jul tipper jeg. Varianten hun har er ganske spesiell, ser nesten ut som hun har ett belte rundt nakken, i tillegg til belte i livet. Kult var det! Så, over til dagens poll:

Har du gått rundt med seler i sommer?
Ja, det har jeg!
Niks, har holdt meg unna den trenden.

Se resultat

Mrke jeans

08.aug.2006 @ 12:31
84212-202Tighte tighte stuprør er ikke akkurat det som er mest behagelig å gå i. Et bra alternativ til det er jeans som er smale, men som ikke henger fast i anklene. Sigarettmodell er vel det rette ordet, eller hur?
Acne Jeans har ett par bra alternativ, jeg liker spes godt modellene Hep Raw og Hex DC. Nudies Super Slim Kim ser fin ut. Filippa K har oppdatert nettsidene sine, nå kan du se både F/W06, Winter 06 og Pre Collection 07. Mange fine mørke jeans i høst/vinter-kolleksjonene. Her er en fin gammel modell. For de som har mye cash i lomma: Cigarette leg jeans fra J Brand/Net-a-porter.com

Jeg anbefaler alle å ha et par helt mørke Acne-jeans i skapet - kvaliteten er super. Se på det som en investering!

Ett par jeansguider:
> Handbag.com sin guide
> Acne Jeans sin fantastisk fine illustrerte guide
> Nudies fit-guide

Hstshortser

07.aug.2006 @ 00:46

Jada, shortsen holder seg nok litt lenger den, men når det begynner å bli kaldt er det best å ha den i ull! Elle.com har har en fin bildeserie med høstshortser fra de ulike designerne som du kan hente inspirasjon fra. Selv kjøpte jeg en tweed-aktig grå kort shorts på Oasis tidligere i sommer. Den var på salg, så jeg var heldig og fikk den for 300 isteden for 800 spenn. Whey! Nå finner jeg den faktisk ikke igjen, så jeg må lete litt før jeg kan vise bilde.

Uansett, syns Chloè sin høstkolleksjon er fin å se på ifh til høstshortsen - litt slækk stil med hvit skjorte under, grå stor genser/forklekjole, mørke shorts, strømpiser og chunky heels/wedges. Engelsk skolepikestil? Litt kanskje? Tror i alle fall at Kokosalaki-vesken lett passer inn i den trenden.

Keen på litt mer farger og mer sporty varianter? Ta en titt på Lacostes sin F/W 06 kolleksjon.


Skikkelig High Waist

05.aug.2006 @ 14:49

Eiffel Tower-modellen til Cheap Monday har vært nevnt endel ganger i denne bloggen, andre blogger og i motebladet. Hvordan den sitter kommer nok helt an på kroppsfasong, Stockholm Streetstyle har knipset en med buksa på, og jeg syns den er finere på henne enn på modellen på bildene over(fra caliroots.se).
Men, hoi, den er høy! Jeg tror jeg holder meg til Acne-buksa mi som er et par cm lavere. Forresten, skoene hun har er mad kule - noen som vet hvilke det er?

Style.com Trend Report

02.aug.2006 @ 23:12
Style.com har kommet med sin guide til hva som er hot hot hot i høst. De har disse stikkordene for høstmoten: Ballongformen, pels, metalliske stoffer, oversized, lag på lag og napoleon.
Skal synse litt mer på det i helgen, tenkte å ta lage en post på hver enkelt stil. Kan allerede nå si at oversized og lag på lag er favvoer. Nå blir det faktisk Oslotur på meg i natt, meg og kompis Anne ankommer Tigerstaden 07:40 og skal på visning og gjøre diverse ærend. Forhåpentligvis faller en del ting på plass de nærmeste dagene!

Miami Vicelicious

01.aug.2006 @ 09:31
84212-178
Endel av dere leste kanskje Dagbladet :fredags Miami Vice motereportasje? Den var supernice, så da tar vi likegodt en Miami-stil post her også. Serien som startet på NBC i 1984 med Don Johnson og Philip Michael Thomas i hovedrollene er super som inspirasjon til en litt tacky metroseksuell streetmote med hvite dresser og pastell. Ta en kikk på denne artikkelen for å lese mer om serien fashionwise.

I min collage kommer de tre pastellfargede t-shirtene fra LRG/Steez.no, kjør en liten svenskevri med lilla cardiganen fra Lindeberg/bubbleroom.se, Sølvskimret dress og turkist slips er fra ASOS, det samme gjelder plastpilotene. Litt bling i øra må en også ha, og perfeksjonér outfiten med hvitt belte fra Tiger/zoovillage.se, og hvite loafers fra Schmoove/zoovillage.se.

Litt street-inspirasjon:
> Svensk 80s-stil i Paris
> Tynt slips
> Grått/lyserosa/jeans

..og litt catwalk-inspirasjon
> Paul Smith 1, Paul Smith 2
> Burberry Prorsum
> Versace 1, Versace 2, Versace 3

ehow.com gir disse tipsene til hvordan du skal få gjennomført 80-tallslook:
1.      Go a couple of days without shaving.
2.      Let your hair get a bit shaggy, but keep it clean.
3.      Put on a clean, white T-shirt.
4.      Wear a white or pastel suit that's loose-fitting.
5.      Slip into a pair of loafers, without socks.
6.      Wear aviator-style sunglasses.

Mer inspirasjon? Ta plass i sofaen og se hele sesong 1 på dvd. Etter det bør du ha bra koll!

Foto: Scanpix/ASOS/Zoovillage/Bubbleroom/Steez

Animalicious + dagens poll

31.jul.2006 @ 23:16
84212-177
Animalprints er fremdeles hett hos celebsen for tiden, og det er bare å følge etter for de som har en dyrisk side å vise frem. Vesken fra H&M er fresh. Platåskoene på bildet er fra ASOS, som ellers også har et ganske rikt utvalg av saker med dyriske print. Speaking of animals. Jeg har hatt endel diskusjoner med venner om hund/katt-greia, og det viser seg at mange flere enn jeg trodde er hundemennesker! Selv er jeg katte-elsker på min hals, og jeg savna katta mi sånn idag at fikk vondt i hjertet. Så for å være litt off-topic(men samtidig ikke), er dette dagens poll:

Animalicious?
Katt er best, ingen protest
Bow wow wow yippie yo yippie yay, where my dogs at?
Liker best de p to bein, jeg...
Se resultat

Foto: asos.com

Horse-power

27.jul.2006 @ 12:09
Glemte å legge til denne linken i Støvelicious-posten jeg skrev i går. Sjekk ut Chanel-bootsen, de er kule! Ellers glemte jeg også å linke til Balenciaga sin FW 06/07 kolleksjon, som var de som dro det lengst i heste-retningen på visningene.

Purpleicious

24.jul.2006 @ 20:45
84212-159
Ikke bare grått som gjelder i høst, lilla er på god vei tilbake som motefarge no.1 nå!
Funker utmerket sammen med gull og solbrun hud/brune farger. La dere inspirere av bildet over!

Smykket fra Steven Shein/80spurple.com, kjole fra ASOS, 70-talls soliser fra Linda Farrow Vintage/shopaholic.se, Clutchen er fra asos.com, det samme er kjolen og armbåndene, ballerinas & brune høyhælte fra Pretty Ballerinas & C-Label/shopaholic.se.

Stjerner som har falt for lillafargen:
> Sienna Miller med lilla clutch
> Mischa i babydoll
> Eva Longoria i lilla grilldress, og her i lilla kjole

Andre lilla cravings:
> Kjole 1, Kjole 2, Kjole 3 fra ASOS
> dyplilla/rød fleecehoodie fra Mike&Chris, veske fra samme merke
> Kjole fra H&M
> Herregenser fra H&M
> Outfit fra høstkolleksjon H&M
> Claudie Pierlot-bag fra La Redoute

Fine fotgjengere
> København1, København 2, København 3
> Berlin
> Moskva(sjalet)
> Helsinki
> Milano(Pradakjole som egentlig er blå, men tar den med siden den er så fin)
> Stockholm 1, Stockholm 2

Fra catwalken:
> Versace
> Emporio Armani
> Emilio Pucci
> Salvatore Ferragamo

Lilla plagg i Siggens garderobe: ca. 0 (kjøpte et fantastisk lilla kashmirsjal i Istanbul - men det var finere på Georgia enn meg, så hun fikk det. Tror lilla kanskje funker best på mørkhårede?)

Hoi, dette ble en lang post!

H&M hst-peeking

23.jul.2006 @ 23:07
Jeg fatter ikke hvor hun får tak i det - men navnesøster-blogger Nitrolicious har tydeligvis en liten informant innenfor H&M-kjeden, og får stadig bilder av nye ting som kommer i butikkene. Dette er hva som kommer i september/oktober! Hansker er tydeligvis det heteste tilbehøret i høst, sølv ser også ut til å ta over etter gullrushet. Hurra for det! (Tror forresten jeg ditcher den grønne kjolen til fordel for denne)

High waist, hiss eller diss?

17.jul.2006 @ 19:23
Midjen p buksene gr bare en vei n - opp, opp, opp. Mest ekstrem er Cheap Mondays Eiffeltower-modell, som gr helt opp til ribbeina! Svenske Elle har en bra reportasje om hvordan en skal style den nye silhuetten, mer om det litt senere. For frst av alt m vi sjekke stemningen for den nye trenden. Denne pollen gjelder kanskje mest for gutta, det er jo de som skal se p high waist-rompene, men jentene skal ogs selsvagt stemme.

Hiss eller diss til hy midje?
Hiss! Gjr jo kvinnekroppen guddommelig vakker.
Diss! Ser ut som bestemor!
Kunne ikke brydd meg mindre.
Se resultat

Lommer bde foran og bak

03.jul.2006 @ 11:15
Jeg skrev om kjoler med lommer for et par uker siden her, og nå har Sofi Fahrman i Aftonbladet gjort jobben og samlet sammen de fineste plaggene med lommer. Les mer her, og se bildeserien her!

Fram med 80-tallsfargene igjen, folkens!

29.jun.2006 @ 21:47
ASOS melder om Ibiza rocks -trend, da med sterk fargeskala. Turkis, gul, rosa og aprikos er det det går i. Jumpsuiten blir mer og mer poppis, de har den på H&M i knall sjøgrønn. Jeg føler sterke 80-talls vibber her, kanskje Ballgenserens comeback er nærmere enn vi tror? De som skal til sydligere strøk kan jo hoppe på bølgen og investere i fargesterk bikini. Jeg tror jeg holder meg til knallfarger på beina!

Diverse farger på buksene har vært ganske så hot i Sweden en stund, Cheap Monday har endel varianter i bl.a. banangult, rødt og rosa i tillegg har Julian Red noen i knæsjfarger. Passer for noen kanskje?

En liten smakebit til gutta...

28.jun.2006 @ 11:31
84212-90
...på hva jeg liker at dere går i. Kommer en Milano-moteuke-update litt senere idag(tok litt lenger tid enn planlagt å fikse), så viser først 4 stk plagg jeg spanet inn i går, som jeg tror de fleste ser fine ut i:

1. Genser fra Samsøe & samsøe med hundetann-mønster. Litt classy og litt preppy på samme tid, fra Twisted.
2. Jakke også fra Samsøe & Samsøe, litt skimrende i stoffet - fine lommedetaljer, bra alternativ til skinnjakke (som er ytterplagg no.1). Fra Twisted.
3. Marineblå og hvitstripete genser fra Svea. Alle gutter burde går mer i striper, det er så fint! fra Tilsammans.
4. Blant bestefarsjakkene som ihvertfall alle svenske gutter går rundt, har jeg en favvo her. Lang, grå jakke i bomull med lommer fra Filippa K. Perfekt basisplagg, både til gutter og jenter. De har den på Pepper.

La Redoute + Sophia Kokosalaki

27.jun.2006 @ 19:35
Årets kanskje mest spennenede samarbeid? Den greske designeren Sophia Kokosalaki har designet en kolleksjon for La Redoute! Hum vant British Fashion Awards for "beste nye designer" i 2001, og fikk et navn i 2004 i m oteverden med sine haute-coutore visninger. Kolleksjonen for La Redoute består bl.a. av et par bukser, en pologenser, en cardigan, ett par ballerinas, en kjole og en veske!

Et tips til gutta...

22.jun.2006 @ 15:07
...gå inn på Filippa K sine hjemmesider og kikk på vår/sommer-kolleksjonen for menn. Superclean og fresh stil som helt sikkert drar damer i sommer. Sjekk ut de hvite buksen og se hvor mye fine hvite sneakers gjør for looken. Håkkien modellene har er ikke like pop, sats på kort-kort hår som sommerfrisyre!  Blir forresten spennende å se hvordan høst/vinter-kolleksjonen blir fra Filippa K...burde komme noen smakebiter snart.

H&M Mjukis-kolleksjon

20.jun.2006 @ 12:01
Idag kom det en ny pressemelding om engangskolleksjonen "HARMONY" som lanseres i september 06

Les her, dere fikser litt svensk vel:
Kollektionen utmärks av mjuka och lediga, feminina och figurnära former där
gränserna inte finns mellan finkläder, vardagskläder och träningskläder.
Harmony-kollektionen visar hur man kan kombinera plagg för att skapa stilar som
är både moderna, bekväma och behagliga.  

- Genom att kombinera leggings, omlottröjor, kashmirtröjor och stickade
accessoarer med skräddade plagg och denim påminner Harmony oss om att moderegler
är till för att brytas och att känslan av bekvämlighet är viktigt för den
personliga stilen, säger H&M:s designchef, Margareta van den Bosch. 

INSPIRATION: Harmony-kollektionen hämtar inspiration från stunderna då vi
utmanar kroppen och sinnet: balett, pilates och yoga. 

MODELLER: Sweatshirt-couture, omlottröjor, tunikor, linnen, leggings,
benvärmare, tröjor med luva, koftor, scarves, mössor, pojkshorts och
pyjamasbyxor.  

FÄRGER: Mjuka nyanser av hudfärgat, beige, rosa och mjuk persika bryter av mot
mörkare neutraler som kol, antracit, grått, duvblått och svart.

MATERIAL: Mjuka, lugnande och omhändertagande: kashmir, bomullsjersey, mohair,
fleece, silke, nya högteknologiska material och mikrofiber. 

DETALJER: Stickad spets, band och satinkantband, dragskor, öljetter,
flatlocksömmar, knytdetaljer, vida ärmar och kragar.

Høres meget bra ut.

H&M hst 2006

19.jun.2006 @ 16:02
84212-4984212-4884212-4784212-4684212-4484212-50
Foto: H&M/Peter Gehrke

Det ble som forventet, naturlig og jordnært i høst!

H&M:s designteam har lekt med 50,60 og 70-tallet denne høsten og har latt seg inspirere av de store designerne fra denne tiden.

Et renere helhetsinntrykk og fokus på snitt og kvalitet er stikkord. Detaljer og accessoarer som knapper og spenner. Lakk på tilbehør, lange halskjeder og håraccessoarer som hårbøyle, hårbånd og kam, sier designsjef Margareta van den Bosch.

Lyse nøytrale farger, og grått, brunt og milde vekstfarger i tillegg til svart og hvitt. Jakker, vester og lange frakker. Mye strikk, både grovt og fintstrikket. Bestefarskjorten passer fint til denne type plagg. Femdeles preger undertøystrenden motebildet.

Pencilkjoler, 3/4-arm, krager, a-skårede kjoler, bluser. Klassiske farger som kamelbeige, grå, marin, offwhite och ulike røde toner. Jersey eller sweatshirtmaterial med nye detaljer som trykknapper of glidlås.

Halstørkler, skjerf, skinn og mockahanser, smale eller brede belter og bukseseler er også nevnt. Smykkene er klassisk enkle som kjeder og perler.

- Velkledd er et viktig begrep nå. Chic og velmatchet er den heteste stilen i høst. Meb med personlighet og lekenhet selvsagt. Ingen regler. Det er jo bare mote, sier Margareta van den Bosch.


Kjole med lommer

14.jun.2006 @ 14:11
Skjørt og kjole er ikke akkurat Siggen går mest i, men nå kan det være det blir en endring på det. Sofi Fahrman i Aftonbladet tipser om at kjoler og skjørt skal ha lommer i sommer, og da høres det med en gang litt mer interessant ut. Jeg går alltid rundt med hendene i lomma, og når en går i skjørt blir typ hendene bare i veien, så lommer + skjørt høres ut som en bra greie.

Jessica Alba så fresh ut på MTV Movie Awards litt tidligere i juni. Svart Pencil-skirt med lommer og høyt liv, med gul tubetopp til. Legg merke til at hun ikke har halskjede, men kun store øreringer og armbånd.

Foto: Scanpix / AP Chris Carlson


Skjortesommer

12.jun.2006 @ 20:25
Stella McCartney startet skjortetrenden allerede i høst med med sin kolleksjon for H&M. Flere av de store designerne med kolleksjoner med fokus på shirtdressing i sine spring/summer-kolleksjoner, Marc Jacobs og Hermés er eksempler på dette. Stella kom også med flere nye modeller.
Det er altså store bestefarsskjorter det er snakk om, gjerne med feminint snitt og detaljeringer på knapper og lommer. De fleste av kjedene har mange fine og billige varianter, men ta gjerne turen opp på loftet eller i skapet til far aller først, er du heldig kan du finne skatter der! En komfortabel trend er det også, skjortene skal være store, behagelige å gå i.

84212-5Søstrene Mary-Kate og Ashley Olsen er ofte sett i oversized herreskjorter og stuprørsjeans. Bildet er fra promoturen deres i Australia i februar(sjekk ut de perfekt sotede øynene!).

Foto: Scanpix/EPA Paul MIller


Her kommer et par tips til hvordan skjortetrenden kan brukes:

1. Våg å gå i kjole!  
Har du en lang nok skjorte kan du bruke den som kjole. Mary-Kate Olsen har gjort dette med stort hell flere ganger. Ved å sette et bredt belte på, markerer du midjen og gjør det hele enda mer feminint. Kopier av YSLs svarte belte finnes overalt nå. Et annet alternativ er strikkbelte, gjerne i rødt eller svart. Husk på at beltene skal sitte høyt oppe! Flere skjorter finnes også med tilhørende knytebånd i livet.
 
2. Svart/hvitt
Ett annet triks er å gjøre som Sarah Jessica Parker gjorde i en episode av Sex og Singelliv. Ta en trang svart t-shirt(gjerne med puff-ermer) over skjorten, så får du en mer casual, men likevel sofistikert look. Kombiner gjerne med svarte/grå tights, mørke jeans eller cityshorts!

3. Ikke kast vesten!
Vesten, som har vært populær i hele høst og vinter, trenger du ikke kaste helt enda. Hvis du ennå ikke har gått til innkjøp av en, er det sikreste kortet en i dongeri! Acne har en modell som passer perfekt i kombinasjon med skjorte. H&M og Vero Moda får også nye modeller stadig vekk.

4. Tilbehør
Det er enkelt å piffe opp en helt plain outfit med skjorte og jeans. Av smykker velger du gull eller sølv-lenker i lange og korte varianter, Glitter har et stort utvalg av slike kjeder, H&M fikk det inn for ikke mange ukene siden. Vil du ha mer personlige smykker er Steven Shein sine et bra alternativ. Belter er som tidligere nevnt et supert tilbehør, bukseseler hvis du vil ha den mer androgyne looken.

hits